Domáca tatárska omáčka

canadabc - fotkacanadabc, 7. novembra 2012
Domáca tatárska omáčka
Foto: canadabc

Túto tatársku omáčku si obľúbilo veľmi veľa ľudí, tak pridávam recept na Varechu.

10 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks nasekaná na jemno
3 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 lyžička
2 - 3 lyžice alebo uhoriek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku a uhorky si nakrájame najemno... pridáme majonézu a kyslú smotanu a dobre premiešame. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a citrónovou alebo uhorkovou šťavou. Podávame s vyprážanym syrom alebo karfiolom a pečenymi zemiakmi.

    Domáca tatárska omáčka - obrázok 1

Diskusia k receptu

abdul
Skúste, ale nemusíte , kvapnúť zo 8-10 kvapiek Worcestr omáčky.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tiez sa prihovaram za worchestrovu omacku ako @abdul. Doda pikantnejsiu prichut. Vyskusajte extra na mensej davke ak nemate istotu.
veve
Vyzerá to výborne, určite vyskúšam. Ešte mám jeden dotaz - podľa receptu je toho asi dosť veľa, koľko vydrží v chladničke?
cathushka
tiez takuto robievam, ale zvykla som si kyslu smotanu nahradit jogurtom a majolky tiez menej - ona sa v tom rozlezi a ochuti to. my toho totiz lubime zjest strasne vela a potom je nam z original receptu zle.
abdul
@veve : Nemám problém spakovať aj po týždni v chladničke. Skús polovičnú dávku, inak nie je toho tak veľa ako sa zdá.
evanaaa
Myslela som, keďže domáca, že aj tá majolka bude doma robená, ja som si tiež robila niekedy tatársku, stačilo aj z dvoch vajec alebo len žĺtkov spraviť majonézu a pridať ostatné suroviny. Robila som aj s lyžičkou horčice, ale nemusí sa.
silvija24
vyzera dobre.. len nerozumiem preco domaca ked tam ide majoneza kupovana .-)
modrykamen
Keď nemám čas, tak narýchlo robím podobne, akurát ešte pridám horčicu a dám len polovicu majolky. Ináč si aj majolku robím sám z dvoch celých vajec a oleja.
canadabc
Dakujem za tipy vyskusam aj vase varienty...mne aj mojim znamym chuti tato..a preto som to sem dala..