Mrazený ovocný trojuholník
Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 20. marca 2014
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 20. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
12-16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na korpus: | |
100 g pomleté (napr. Marína keksy) |
|
70 g |
|
70 g |
|
Na krém: | |
4 ks |
|
120 g |
|
1/2 ks |
|
z 1/2 ks pomaranča nastrúhaná najemno |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
50 g (opražené a rozdrvené) |
|
Na ozdobu: | |
300 g (jahody, maliny, černice) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Na spodok formy dáme papier na pečenie. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame vareškou, pridáme mleté sušienky a zapracujeme tak, že vznikne cesto. Cesto rozotrieme na spodok formy a necháme v chladničke odstáť 10 minút.- 2
Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor a pomarančovú kôru s vanilkou. Metličkami šľaháme nad parou do 80 °C. Zmes odstavíme a došľaháme ručným šľahačom alebo mixérom dotuha, kým trošku nevychladne.- 3
Žĺtkovú penu jemne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pomarančovou šťavou a orieškami. Jemne premiešame vareškou. Hotový krém naplníme do formy a v mrazničke necháme minimálne dve hodiny. Po vybratí z mrazničky ozdobíme lesným ovocím a makadamiovými orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu