Mrazený ovocný trojuholník

Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 20. marca 2014
Mrazený ovocný trojuholník
Foto: Robert Hüttner
12-16
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na korpus:
100 g pomleté (napr. Marína keksy)
70 g
70 g
Na krém:
4 ks
120 g
1/2 ks
z 1/2 ks pomaranča nastrúhaná najemno
2 PL
500 ml
50 g (opražené a rozdrvené)
Na ozdobu:
300 g (jahody, maliny, černice)
1 PL




Postup

  1. 1


    Korpus: Na spodok formy dáme papier na pečenie. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame vareškou, pridáme mleté sušienky a zapracujeme tak, že vznikne cesto. Cesto rozotrieme na spodok formy a necháme v chladničke odstáť 10 minút.

  2. 2


    Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor a pomarančovú kôru s vanilkou. Metličkami šľaháme nad parou do 80 °C. Zmes odstavíme a došľaháme ručným šľahačom alebo mixérom dotuha, kým trošku nevychladne.

  3. 3


    Žĺtkovú penu jemne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pomarančovou šťavou a orieškami. Jemne premiešame vareškou. Hotový krém naplníme do formy a v mrazničke necháme minimálne dve hodiny. Po vybratí z mrazničky ozdobíme lesným ovocím a makadamiovými orieškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia