Mrazený ovocný trojuholník
Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 20. marca 2014
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 20. marca 2014

Foto: Robert Hüttner
12-16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na korpus: | |
| 100 g pomleté (napr. Marína keksy) |
|
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| Na krém: | |
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 1/2 ks |
|
| z 1/2 ks pomaranča nastrúhaná najemno |
|
| 2 PL |
|
| 500 ml |
|
| 50 g (opražené a rozdrvené) |
|
| Na ozdobu: | |
| 300 g (jahody, maliny, černice) |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1

Korpus: Na spodok formy dáme papier na pečenie. Mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame vareškou, pridáme mleté sušienky a zapracujeme tak, že vznikne cesto. Cesto rozotrieme na spodok formy a necháme v chladničke odstáť 10 minút.- 2

Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor a pomarančovú kôru s vanilkou. Metličkami šľaháme nad parou do 80 °C. Zmes odstavíme a došľaháme ručným šľahačom alebo mixérom dotuha, kým trošku nevychladne.- 3

Žĺtkovú penu jemne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pomarančovou šťavou a orieškami. Jemne premiešame vareškou. Hotový krém naplníme do formy a v mrazničke necháme minimálne dve hodiny. Po vybratí z mrazničky ozdobíme lesným ovocím a makadamiovými orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu