Bravčové rebierka na červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne..jednoduché a veľmi chutné..ako prílohu som ponúkla varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou..oblohou boli zavárané plnené papriky..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rebierka som vybrala z mrazničky poriadne umyla..
-
2
posekala na menšie kúsky..
-
3
na rajnicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a keď bola opečená do zlata, pridala som pokrájané rebierka..
-
4
nechala som ich dusiť, pokiaľ sa všetka voda neodparila.. na rajnici zostala iba masť..
-
5
osolila, okorenila, pridala rascu, červenú papriku a všetko premiešala..
-
6
podliala som troškou červeného vína...vínom som postupne podlievala podľa potreby počas dusenia..
-
7
rebierka sa dusili 80min. pomaly, prikryyté pokrievkou...napokon som dochutila a odstavila zo sporáka...pokiaľ sa dusili, uvarila som si zemiaky pokrájané na mesiačiky...
-
8
všetko som uložila na taniere, ozdobila a podávala so zaváranými paprikami plnenými cukinovou čalamádou...prajem dobrú chuť..
Diskusia k receptu