Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou
Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a lahodnosť :-) vhodné ako obed alebo večera
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
10 ks |
|
1 |
|
1 |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti trochu |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme ( ak sa dá môžme nechať so šupkou) nakrájame na mesiačiky- polkruhovité trojuhólniky so zaoblenou časťou. Predhrejeme si rúru, zemiaky dáme na pekáč polejeme olivovím olejom, pridáme bylinky, soľ. Cibulu nakrájame na kolieska a pridáme ju, cesnak rozpučíme alebo nakrájame a pridáme ku zemiakom, všetko spolu rukami premiešame ( potom si ich umyjeme :-D). Dáme piecť do rúry. Pečieme pri 170°C cca pol hoďku.
- 2
Medzitým si pripravíme perfektnú avokádovú pomazánku- Avokádo zbavíme šupky, nakrájame pridáme jeden polmesiačik cesnaku, trochu morskej soli, a trochu masla asi jednu lyžicu, všetko spolu vidličkou rozpučíme a dobre premiešame.( tento avokádovi recept je vhodný na jednu - 2 porcie, ak vás je viac, na každého člena odporúčam dalšie avokádo, ja sama zjem jedno :-D :-D)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu