Zemiakový obar s hubami
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vajca, hladkej múky, soli a vody pripravíme cesto. Nastrúhame ho a posypeme hrubou múkou. Necháme trochu preschnúť.
- 2
V rozpustenej masti speníme cibuľku, ktorú osmažíme dosklovita. Zaprášime sladkou paprikou a premiešame. Ihneď zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla.
- 3
Do pripraveného základu pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Na masle urestujeme huby, ktoré pridáme do polievky.
- 4
Keď sa polievka začne variť, pridáme mrveničku a na miernom ohni varíme. Mrvenička polievku zahustí. Dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kremova-polievka-nameko/54530-r...