Foto: libusa57
Vlastna inspiracia.Je to zdrave, dietne a milujeme ju vsetci. Da sa jest aj taka studena na horuce dni, nerada podhrievam zeleninu.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks malý |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks (alebo pór) |
|
2 PL |
|
2 PLna drobno sekaný |
|
3 PL |
|
1 PL kvalitná |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 kocky |
|
Postup
-
1
Vsetku zeleninu si nakrajame na drobne kusky. Por alebo mladu cibulku chvilu poprazime na olivovom oleji a hned dodame vsetku zeleninu. Pridame sol, cierne korenie a poprazime.
-
2
Zelenina si pusti vodu, zakryjeme a dusime. Ked zmakne, pridame mletu cervenu papriku, pomiesame a zalejeme vodou tolko, kolko chceme mat hustu ci redsiu polievku. Pridame bujon, petrzlanovu vnat, kopor a varime pokial nam zelenina nezmakne. To je este mozno takych 10 minut.
-
3
Polievku podavame teplu alebo vychladenu. Dobru chut!
Diskusia k receptu