Palacinkové tajomstvo

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 20. decembra 2011
Palacinkové tajomstvo
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
3 ks
5 g
2 g
250 ml
120 g
110 g
50 g
40 g
120 g
1 ks, menší
110 g
2 ks
60 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme a potrháme na kúsky. Z citrónovej šťavy, medu a štipky soli vymiešame dresing, ktorým premiešame listový šalát a pokvapkáme olivovým olejom, omarinované (premiešané s dresingom) kladieme na tanier.

  2. 2

    Z múky, vajec a mlieka urobíme cesto na palacinky, pridáme doň karí korenie a na oleji pečieme palacinky.

  3. 3

    Medzitým na druhej panvici speníme pór a cesnak, jemne osolíme. Pridáme cuketu, cherry paradajky. Pred dokončením pridáme na kúsky nalámaný syr feta, aby sa rozpustil. Plnkou naplníme palacinku a pevne zarolujeme, aby sa neotvárala. Šikmým rezom prekrojíme a cez seba kladieme na ochutený listový šalát.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia