Pistáciový chlebík

hanee - fotkahanee, 22. apríla 2012
Pistáciový chlebík
Foto: hanee

Slubila som ze pridam recept, tak tu je. Piekla som chlebík na týžden, tak si davku vydelte, podla potreby .o)

12 h. minút
príprava
50 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
0,5 kg
2 čl
3 PL
3 PL
3 PL
350 ml
3 PL
3 PL
200 gr NESLANE
  podľa potreby
na posypanie podľa chuti:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme kysnuté cesto: Do misky v postupnosti ako som uvadzala do surovin, nasypeme vsetky "suche" suroviny, premiesame, a pridame, olej, smotano a podla potreby prilievame vlaznu vodu, podla toho kolko muka vypije. Prisypeme semena a oriesky, miesame podla potreby na skor tuhsie cesto.

  2. 2

    Pracovala som po velmi dlhom case opat so susenym drozdim ( pred tym sa mi to nikdy nedarilo) Tak som si cesto pre istotu spracovala vecer a nechala som ho v mise pod utierkou pracovat celu noc. Na moje velke potesenie rano az pretekalo z misy, nakyslo viac ako som ocakavala. Susene drozdie sa "pochlapilo" narobilo v chlebiku krasne velke diery.

  3. 3

    Cesto som na pomucenej doske spracovala na dva velke chleby cez cely plech, dva posuchy /lebo manzel si rad chleba lame, nemusi moc striedku) a jeden krasny okruhly bochnik. Pred vlozenim do pece som potrela vodou aby dobre drzali semiacka na chlebiku. Inak stadard som dodrzala, ocelova miska s vodou na spodku truby na odparovanie vody, pocas pecenia som chlebik uz nepotierala. Výsledné "súchlebie"

    Pistáciový chlebík - obrázok 3
  4. 4

    Chleba vydrzal krasny makucky bez zmieny chuti a tvaru 5 dni... asi by vydrzal aj viac, len hlad a chut ho premohli .o)

    Pistáciový chlebík - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@zdezda.. tu sa predava taky malinkaty balicek suseneho drozdia, kde pisu ze je to na 5 kg muky. Su v nom 4 cl lyzicky toho prasku. Tak som dala polovicku a fungovalo to. Ale precitaj si, na drozdi to snad uvadzaju, ak nie, tak jednou na viac snad nic nepokazis a bude istotka. Ale mne fakt nakyslo, snad az prekyslo .o))

Pridaj komentár k receptu: