Segedínske tvarohové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

100 g
140 g
200 g
4 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Na dno tortovej formy dáme plát cesta a vložíme ju do stredne teplej rúry. Cesto upečieme iba napoly.

  3. 3

    Medzitým pripravíme plnku, a to tak, že tvaroh rozotrieme a zmiešame so smotanou. Pridáme trocha soli, podľa potreby cukor, 4 žĺtky a dobre ušľaháme.

  4. 4

    Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame k ostatnému. Ak je už cesto napoly upečené, tak naň rozotrieme pripravenú plnku a pomaly pečieme.

  5. 5

    Segedínske tvarohové rezy podávame teplé. Do tvarohovej plnky môžeme pridať hrozienka alebo olúpané, opražené a pokrájané mandle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia