Postup
-
1
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
- 2
Na dno tortovej formy dáme plát cesta a vložíme ju do stredne teplej rúry. Cesto upečieme iba napoly.
- 3
Medzitým pripravíme plnku, a to tak, že tvaroh rozotrieme a zmiešame so smotanou. Pridáme trocha soli, podľa potreby cukor, 4 žĺtky a dobre ušľaháme.
- 4
Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame k ostatnému. Ak je už cesto napoly upečené, tak naň rozotrieme pripravenú plnku a pomaly pečieme.
- 5
Segedínske tvarohové rezy podávame teplé. Do tvarohovej plnky môžeme pridať hrozienka alebo olúpané, opražené a pokrájané mandle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu