Orechové medové sušienky bez lepku
Foto: novalim
Novalim chladené cestá sú skvelou pomôckou v kuchyni. Okrem toho, že nám šetria čas a uľahčujú pečenie, dávajú nám možnosť kreatívne sa vyžiť. Medové Zobraziť celý popisNovalim chladené cestá sú skvelou pomôckou v kuchyni. Okrem toho, že nám šetria čas a uľahčujú pečenie, dávajú nám možnosť kreatívne sa vyžiť. Medové cesto, s obsahom pravého medu, sa dá použiť napríklad na chrumkavé medové sušienky bez lepku s orechami. Pri ich príprave vám môžu asistovať deti a vaša radosť bude o to väčšia. Tento super jednoduchý recept si určite založte a keď budete nabudúce nakupovať, nezabudnite si zadovážiť naše medové cesto.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodinu pri izbovej teplote.
- 2
Potom ho premiesime na pracovnej doske, kým nie je pružné a dobre sa s ním pracuje.
- 3
Z cesta vyšúľame valček s priemerom asi 3 cm, nakrájame ho na rovnaké kúsky (asi 1 cm hrubé), z ktorých potom vytvarujeme guľky ako vlašský orech.
- 4
Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, pomocou pohára ich stlačíme a vytvarujeme dukátiky. Na každý uložíme polovicu orecha.
- 5
Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 13-15 minút.
- 6
Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 ks chrumkavých medových sušienok.
Tiež bezlepkové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu