Bezlepkové sušienky
Bezlepkové sušienky

Orechové medové sušienky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 18. januára 2019
Orechové medové sušienky bez lepku
Foto: novalim

Novalim chladené cestá sú skvelou pomôckou v kuchyni. Okrem toho, že nám šetria čas a uľahčujú pečenie, dávajú nám možnosť kreatívne sa vyžiť. Medové cesto, s obsahom pravého medu, sa dá použiť napríklad na chrumkavé medové sušienky bez lepku s orechami. Pri ich príprave vám môžu asistovať deti a vaša radosť bude o to väčšia. Tento super jednoduchý recept si určite založte a keď budete nabudúce nakupovať, nezabudnite si zadovážiť naše medové cesto.

30
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
30 polovičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodinu pri izbovej teplote.

  2. 2

    Potom ho premiesime na pracovnej doske, kým nie je pružné a dobre sa s ním pracuje.

  3. 3

    Z cesta vyšúľame valček s priemerom asi 3 cm, nakrájame ho na rovnaké kúsky (asi 1 cm hrubé), z ktorých potom vytvarujeme guľky ako vlašský orech.

  4. 4

    Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, pomocou pohára ich stlačíme a vytvarujeme dukátiky. Na každý uložíme polovicu orecha.

  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 13-15 minút.

  6. 6

    Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 ks chrumkavých medových sušienok.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre