Malinový koláč
Malinový koláč

Malinový koláč s cmarom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 15. júna 2023
Malinový koláč s cmarom
Foto: Shutterstock
10-12
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

350 g
1/2 bal.
4 ks
250 g
z 1 biopomaranča
150 g
200 ml
60 g
300 g
Okrem toho:
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.

  2. 2

    Vajcia, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vyšľaháme dopenista. Do zmesi tenkým pramienkom prilievame najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar. Šľaháme ďalších niekoľko minút. Vmiešame múčnu zmes a kandizovanú kôru.

  3. 3

    Cesto prelejeme do formy a navrch rozložíme maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50–60 minút, kým nie je špajdľa, ktorú sme zapichli do koláča, suchá.

  4. 4

    Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.

Diskusia k receptu

drajan
"Do formy"... neviem či je taký problém uvádzať aj veľkosť tej formy. Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia