Malinový koláč s cmarom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 15. júna 2023
mesačník Varecha, 15. júna 2023

Foto: Shutterstock
10-12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 350 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| z 1 biopomaranča |
|
| 150 g |
|
| 200 ml |
|
| 60 g |
|
| 300 g |
|
| Okrem toho: | |
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.
- 2
Vajcia, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vyšľaháme dopenista. Do zmesi tenkým pramienkom prilievame najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar. Šľaháme ďalších niekoľko minút. Vmiešame múčnu zmes a kandizovanú kôru.
- 3
Cesto prelejeme do formy a navrch rozložíme maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50–60 minút, kým nie je špajdľa, ktorú sme zapichli do koláča, suchá.
- 4
Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.
Tiež malinový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu