Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi
Komerčný recept
príprava
na 150-170 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 1 bal |
|
| štipka |
|
| 1 bal |
|
| 140 g |
|
| 40 g |
|
| 2 zarovnané ČL |
|
| Na náplň: | |
| 1 bal |
|
| 200 ml |
|
| 2 zarovnané PL |
|
| 125 g (zmäknuté) |
|
| 1 ČL |
|
| Na ozdobenie: | |
| 1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny.
- 2
Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 170°C <br /> Teplovzdušná rúra: 150°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 3
Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť.
- 4
Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť.
- 5
Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy (aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu