Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. decembra 2016
Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
35 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
80 g
1 bal
štipka
1 bal
140 g
40 g
2 zarovnané ČL
Na náplň:
1 bal
200 ml
2 zarovnané PL
125 g (zmäknuté)
1 ČL
Na ozdobenie:
1 bal




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 170°C <br /> Teplovzdušná rúra: 150°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  3. 3

    Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť.

  5. 5

    Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy (aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou).

    Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
To si viem predstaviť, ako chutí, krása - čokoláda, orechy, výborné spojenie!