Toto nízkotučné sladké pečivo je ľahko stráviteľné a vhodné na olovrant alebo desiatu.
60 ks
porcií
porcií
15-18 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 210 g |
|
| 210 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 300 ml |
|
| 250 ml |
|
| 150 g biely |
|
| 200 g hnedý |
|
| 320 g |
|
| 2 ks alebo 4 bielky |
|
| 2 ČL |
|
| 160 g |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru.
- 2
V stredne veľkej mise zmiešajte jedlú sódu, soľ, škoricu a múku. Túto zmes dajte bokom.
- 3
Vo veľkej mise zmiešajte mlieko, olej, cukor, vločky, vajcia alebo bielky a vanilku. Dôkladne premiešajte.
- 4
Postupne do veľkej misy pridávajte zmes s múkou a všetko dobre premiešajte. Potom opatrne pridajte hrozienka.
- 5
Guľatou polievkovou lyžicou rozložte zmes na nemastný pečiaci papier a vytvorte malé placky.
- 6
Pečte 15-18 minút. Pečivo by malo byť pri dotyku tuhé.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu