Zamatová roláda

dara2112 - bez fotkydara2112, 8. februára 2014

Tento receptik mam od kamosky.Rada skusam nove recpty ale moj muz je zastanca klasiky a vzdy ma komentare, ze vymyslam blbosti ktre aj Zobraziť celý popisTento receptik mam od kamosky.Rada skusam nove recpty ale moj muz je zastanca klasiky a vzdy ma komentare, ze vymyslam blbosti ktre aj tak nikmu nebudu chutit, lebo overne klasika je naj.Ale to ma nebavi vypekat stale to iste tak som sa do toho pustila.A mj muz nenachadzal slov a je to u nas oblubena dobrota celej rdinky .Porozdavala som receptik kamoskam rodine a vsade zne usech.Vyskusajte neolutujete Som tu nova na vareche tak dufam ze roladka urbi radost

10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
12,5 dkg
2 PL kopcovité
2 PL
2 tégliky
2 bal.
2 ČL
 trocha
 trocha
 alebo čerstvé




Postup

  1. 1

    Bielky si oddelime od ztkov.Bielky zacneme slahat postupne pridavame cukor a dalej slahame,kym su neni bielky huste a leskle.Postupne pridavame po jednom zltky potom muku a nakoniec kakao.Cesto rozotrieme na plech s papierom na pecenie a upecieme.poupeceni preklopime ne cistu pocukrovanu utierku,papier stiahneme a roladu zrolujeme

  2. 2

    2 kopcovite male lyzicky zelatiny si rozpustime v troche vody-staci 1/2 dcl.Nechame to stat asi 1/2 hodiny.Medzitym si vyslahame slahacku s van.cukrami.Do hrnca si dame asi 1dl mlieka a zohrejeme na vrelo nesmie vriet, potom dobre zaslahame napucanu zelatinu.nakoniec to vlejeme do vyslahanej slahacky.Pozor dost to zredne ale to tak ma byt ,dame to chladnicky stuhnut kludne aj 2 hod.Ked je slahacka stuhnuta naplnime roladua na to poukladame pokrajane jahody.Trocha plnky si mozeme nechat ña potretie zvrchu posypeme grankom alebo kakaom.Alebo polejeme roladu cokoladou.Prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

myalab
Tuto roladku mam rada. Davam 5 hviezdiciek⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️, ale na buduce foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia