Foto: elixir
Opäť jedna z variácií na kapustovú polievku.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V zeleninovom vývare si dáme na 20 minút povariť očistenú a na malé kocky nakrájanú mrkvu a zemiak, pridáme soľ a aníz.
-
2
Medzitým si rozmixujeme kyslú kapustu. Päť minút pred dovarením zeleninky si nakrájanú cibuľu opražíme do sklovita, potom pridáme aj kapustu a ešte chvíľku opečieme.
-
3
Pridáme túto zmes do polievky a ešte 5 minút povaríme.
-
4
Naložíme do tanierov, na vrch každého dáme ešte po čajovej lyžičke masla a posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
výborná , ľahká. Aj takúto mám rád. Príde vhod po tých silných
s klobásami , údeninami , hríbami atď.
Ďakujem vám za milé komentáre :) ten aníz tam naozaj trošku cítiť.