6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 hrnčeky |
|
3/4 hrnčeka |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
20 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 ks |
|
|
|
Krém: | |
300 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
0,5 kg |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Droždie rozdrobíme do misky, posypeme ho PL cukru, zalejeme trochou mlieka a necháme nakysnúť. V miske si vymiešame múku so štipkou soli, pridáme do nej zvyšok cukru a vanilkový cukor, citrónovú kôru, premiešame a pridáme rastlinný tuk, kvások a mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodiny kysnúť.
- 2
Medzitým si urobíme krém tak, že v mlieku rozmiešame puding a cukor a varíme ho do zhustnutia. Potom ho necháme trochu vychladnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme koláčiky, na každý dáme trochu krému a naň pritisneme polovicu slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
- 3
Vychladnuté koláče posypeme cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu