Pudingovo–slivkové koláče

sandra - fotkasandra, 28. októbra 2009
6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrnčeky
3/4 hrnčeka
4 PL
4 PL
20 g
1 ks
 štipka
1 ks
Krém:
300 ml
3 PL
1 ks
0,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozdrobíme do misky, posypeme ho PL cukru, zalejeme trochou mlieka a necháme nakysnúť. V miske si vymiešame múku so štipkou soli, pridáme do nej zvyšok cukru a vanilkový cukor, citrónovú kôru, premiešame a pridáme rastlinný tuk, kvások a mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodiny kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si urobíme krém tak, že v mlieku rozmiešame puding a cukor a varíme ho do zhustnutia. Potom ho necháme trochu vychladnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme koláčiky, na každý dáme trochu krému a naň pritisneme polovicu slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.

  3. 3

    Vychladnuté koláče posypeme cukrom.

Diskusia k receptu