Šošovicovo-mrkvovo-rajčinové lasagne

violi - fotkavioli, 20. januára 2014
Šošovicovo-mrkvovo-rajčinové lasagne
Foto: violi

Pre milovníkov zeleninových jedál je tu variácia lasagní. Množstvá som nezadávala, robila som od oka podľa nádoby v ktorej som zapekala. Pomer šošovice a Zobraziť celý popisPre milovníkov zeleninových jedál je tu variácia lasagní. Množstvá som nezadávala, robila som od oka podľa nádoby v ktorej som zapekala. Pomer šošovice a ostatnej zeleniny je asi 2 ku 1.

Suroviny

 nasekaná
 plátky
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Mrkvu a pretržlen udusíme domäkka na cibuľke, podlievame vodou alebo vývarom. V druhom hrnci si zredukujeme rajčinový pretlak (my sme použili domáci) a ochutíme soľou, čiernym korením a tymiánom. Zapneme rúru na 220 stupňov Celzia.

  2. 2

    Zmiešame rajčinový pretlak, udusenú zeleninu a šošovicu, prichutíme podľa potreby. Pláty lasagní namáčame do horúcej vody na pár minút (ľahšia manipulácia) a ukladáme na dno vymasteného pekáča, na to nanesieme vrstvu pripravenej zmesi, znova plátky lasagní a takto pokračujeme kým máme zmes a pláty lasagní= posledná vrstva sú plátky.

  3. 3

    Vymiešame mierne vyšľahané bielka so smotanou, ochutíme muškátovým orieškom, korením a soľou. Nanesieme navrch lasagní a dáme do rúry zapiecť na 10 až 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia