Citrónová ryža

alisia278 - bez fotkyalisia278, 1. augusta 2015

Jednoduchá variácia ryže

4
porcie

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks malá
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu si dôkladne premyjeme.

  2. 2

    Na dno hrnca nalejeme olej a zahrejeme. Medzi tým si očistíme malú cibuľku a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do zohriateho oleja a orestujeme do zlatista. Pridáme ryžu a aj tú necháme chvíľu orestovať.

  3. 3

    Keď máme ryžu orestovanú pridáme vodu, vegetu a majorán (stačí trošku medzi prsty). Prikryjeme a zakryté varíme.

  4. 4

    Keď bude ryža na polceste k uvareniu, tak pridáme šťavu z 1 citróna a nastrúhanú kôru (ž po dôkladnom umytí citróna). Následne ryžu normálne dovaríme.

  5. 5

    Pri servírovaní môžeme do ryže nakrájať kúsky citróna (štvrťky alebo krúžky).

  6. 6

    hrnček = čajový hrnček

Diskusia k receptu

seaton
Páči sa mi tento recept. Zase niečo iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia