Jednoduchá variácia ryže
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Ryžu si dôkladne premyjeme.
- 2
Na dno hrnca nalejeme olej a zahrejeme. Medzi tým si očistíme malú cibuľku a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do zohriateho oleja a orestujeme do zlatista. Pridáme ryžu a aj tú necháme chvíľu orestovať.
- 3
Keď máme ryžu orestovanú pridáme vodu, vegetu a majorán (stačí trošku medzi prsty). Prikryjeme a zakryté varíme.
- 4
Keď bude ryža na polceste k uvareniu, tak pridáme šťavu z 1 citróna a nastrúhanú kôru (ž po dôkladnom umytí citróna). Následne ryžu normálne dovaríme.
- 5
Pri servírovaní môžeme do ryže nakrájať kúsky citróna (štvrťky alebo krúžky).
- 6
hrnček = čajový hrnček
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu