Pásikavé kuracie prsia

evva - bez fotkyevva, 22. marca 2013
Pásikavé kuracie prsia
Foto: evva

Názov receptu som si vymyslela, nechala som sa inspirovat vzhladom hotoveho jedla.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 plátok
1 plátok
4 plátky
4 plátky
Príloha:
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kuracie prsia priečne prekrojíme, vložíme plátok syra a šunky, pritlačíme, okoreníme štvorbarevným korením, osolíme z oboch strán, prudko orestujeme na oleji.

  2. 2

    Súbežne dáme do horúcej vody krátko blanšírovať pozdĺžne nakrájané rezy mrkvy a cukety.Po vybratí z vody ich schladíme v studenej vode, ich farba sa zvýrazní, potom osušíme.Takto pripravenými rezmi obalíme striedavo pre farebné odlíšenie orestované prsia.Vložíme späť na panvicu a znova krátko dopečieme.

  3. 3

    Doporučená príloha sú uvarené pretlačené zemiaky s pridaním brokolice, zjemníme maslom ,dochutíme soľou a získame farebný a chuťový súlad s pripraveným mäsom.

Diskusia k receptu

1zdenko
Vyborny, chutny recept. A co tak dat tu mrkvu navrch, obalit platkom slaniny a dat to nachvilu zapiect? Ja to asi vyskusam s tou slaniou... Ja ju totiz milujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia