
Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...

Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Čokoládová bomba
Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich...

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

Pikantný rýchly dezert z čerstvých jahôd
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento...

Bobaľkové repete
Od sviatkov nám ostalo trocha upečených bobaľok, tak som ich dnes spravila namiesto sladkého koláča.

5P pre plnené papriky
Plnené pečené pikantné PCR papriky :-))) A keď sme pri tých Pé, tak som chcela napísať photorecept....

Dyňa plnená ryžovou zmesou
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po...

Adventný veniec
moj syncek potreboval kusok vianoc do skolky, tak sme spolu spravili vencek s medovnikoveho cesta.

Mrkvové cupcakes
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, ...

Tvarohový cheesecake s čokopolevou
Sušienky celkom rozdrvím v sekáčiku a zalejem rozpusteným maslom. Vymiešanú sušienkovú zmes natlačím na dno tortovej...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Sladké zemiakové krokety s lesným ovocím
Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 40 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame...

Muffinky na Mikuláša
Zasnežené a s láskou upečené- ideálny darček na zajtra pre priatelov :-)

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...

Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Naša šošovicová polievka
Suroviny uvádzam len orientačne, môžete si ich podľa vôle meniť, nič tým nepokazíte :)

Smažený mazanec
Protože jsem se v dětství naučil mít úctu k jídlu , tak se snažím s ním hospodařit...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Makové vafle s makovým krémem
Všechny suroviny na vafle dáme do mísy a metlou ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout a pak...