
Mätovo-bazalkový dresing
Lístky mäty otrháme zo stoniek a vložíme do mixéra. Do mixéra pridáme aj rukolu, bazalku,...

Polievka z vody z halušiek
Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...

Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...

Orechovo-karamelová dobrota
Určite poznáte zákusok pod názvom "zázrak z jedného vajíčka". Tak toto je niečo podobné, ale...

Domáca mrazničková čokoláda
Nízkokalorická. Treba ju uchovávať v mrazničke, inak sa roztopí.

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

Ravioly so šalviou
Komerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je...

Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.

Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...

Šalát s hroznom a camembertom
Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a dáme do hlbšieho taniera. Na šalát poukladáme umyté hrozno, ...

Banánový chlebík, ktorý zvládne urobiť každý
Ospevovaný banánový chlebík som konečne urobila aj ja....

Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...

Plnená pečená bravčová podbrušinka
Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú. Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som...

Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...

Perník od maminky
Tento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky...

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Jablčník Valentín
Dlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made,...

Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...

Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.