Foto: izabella929
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa.. uplynulý víked bol mäsový, takže to teraz trošku regulujem...robievam často ryžu Zobraziť celý popisUž neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa.. uplynulý víked bol mäsový, takže to teraz trošku regulujem...robievam často ryžu v mlieku,hlavne keď mám chuť na niečo sladké,,,tu sa dá vyhrať s chuťami,,,niekedy plním do pohárov a prekladám ovocím, inokedy kombinujem zaváranie ovocie...najviac sa mi páči kombinácia černíc a čokolády...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu som prebrala, poriadne umyla vo veľa vodách, pokiaľ nie je voda úplne číra ,čistá..preložila som ju do rajnice, zaliala vodou tak, aby ju zakrylo, pridala soľ, cukor a nechala chvíľku vrieť...potom som doliala mlieko a varila zakrytú do polomäka,,občas som miešala,a dolievala mlieko podľa potreby...ja ju varím na takú polohustú ako krupicovú kašu..ale približne voda a mlieko sú pol na pol...hotovú ryžu lejem do hlbších tanierov..teraz som ozdobila zaváranými černicami..na vrch som nastrúhala korkú čokoládu a ozdobila polkami orechov..dobrú chuť....
Diskusia k receptu