Foto: chutimi
Jednoduchý a efektný dezert. Nechal som sa inšpirovať tu na vareche (link v 2. kroku)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hrušky ošúpte a narežte po dĺžke. Na jeden košíček budete potrebovať cca. pol hrušky.
- 2
Pláty štrúdľového cesta narežte na rovnaké štvorce cca. 10x10cm (u mna asi. 12x12). Cez seba položte 3 kusy do tvaru hviezdy (viď. pôvodný recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kosicky-zo-strudloveho-cesta-s-kuracim-ma/24620-recept.html) Poznámka: Ak chcete z jedného balenia urobit viac kusov, stačí použiť iba 2 plátky, cesto náplň udrží a budete mať 18 ks miesto 12 z jedného balenia. Potrebujete ale potom primerané množstvo ostatných ingrediencií.
- 3
Cesto vložte do muffinovej formy, naplňte hruškami nastojato, posypte dobre škoricovým cukrom a vložte malý kúsok masla. Vložte do rozohriatej rúry na 180° a nechajte 15 minút piecť.
- 4
Polevu si pripravíte vymiešaním smotany, citrónovej kôry a vanilkového cukru. Môžete pridať nasekanú čerstvú mätu. Pred podávaním dajte malú lyžičku omáčky do vnútra košíčku. Podávajte ideálne teplé. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu