Svieži jahodový koláčik

svedka - fotkasvedka, 27. septembra 2014
Svieži jahodový koláčik
Foto: svedka

Nieco ako cheesecake,ale troska light,troska lacnejsie,troska jednoduchsie :)

55 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
140 g originál
70 g
Krém:
400 g
450 g najjemneší
 väčšia hrsť čerstvé (alebo mrazené)
150 g
2 PL domáci
2 PL čerstvá
2 ks
4 PL
Jahodová želatína:
 väčšia hrsť čerstvé (alebo mrazené)
1 dl
1 PL
3-4 plátky
Na ozdobu:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Maslo si rozpustime a zmiesame s podrvenymi keksami Digestive.Rukou zmes jednotne poutlacame na dno tortovej formy.Nechame tak a ideme si spravit krem :)

  2. 2

    Na krem si zmiesame vajicka s cukrom,mukou a pridame vsetky ostatne ingrediencie + rozmixovane jahody.Vylejeme na korpus a vlozime do vyhriatej rury:150stupnov a pecieme 50-55 minut.Nie viac,inak nam moze popraskat,ale to sa da zakryt :) Nechame vychladnut.

    Svieži jahodový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Platky zelatiny si namocime do vody na 5 minut.Cerstve jahody si pokrajame na platky,rozlozime rovnomerne na kolacik. Zvarime si jahody s cukrom a vodou,rozmixujeme ponornym mixerom. Zelatinu si vyzmykame a pridame do este horucej zmesi-nevarime,rozmiesame.Vylejeme na vychladnuty kolacik.Ked uz zelatina na kolaciku nie je prilis horuca,vlozime kolacik do chladnicky,aspon na noc.

  4. 4

    A mame hotovo :) Mozeme pouzit aj ine ovocie,napr.cucoriedky,ci maliny.Da sa pouzit aj kompotove-co mame po ruke.Kolacik nie je presladeny,chuti jogurtovo.Namiesto keksikov mozeme pouzit aj musli,ovsene vlocky,ako kto ma rad... Dobru chut :)

    Svieži jahodový koláčik - obrázok 4

Diskusia k receptu

pusta
Milá@svedka , na toto dobehnem, ak môžem :-)
milujem. veľmi sa ti vydaril :-)
*****
havino
u nás tento druh aj každý týžden by mohol byť, chutný zákusok si urobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia