Foto: svedka
Nieco ako cheesecake,ale troska light,troska lacnejsie,troska jednoduchsie :)
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
140 g originál |
|
70 g |
|
Krém: | |
400 g |
|
450 g najjemneší |
|
väčšia hrsť čerstvé (alebo mrazené) |
|
150 g |
|
2 PL domáci |
|
2 PL čerstvá |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
Jahodová želatína: | |
väčšia hrsť čerstvé (alebo mrazené) |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
3-4 plátky |
|
Na ozdobu: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Maslo si rozpustime a zmiesame s podrvenymi keksami Digestive.Rukou zmes jednotne poutlacame na dno tortovej formy.Nechame tak a ideme si spravit krem :)
- 2
Na krem si zmiesame vajicka s cukrom,mukou a pridame vsetky ostatne ingrediencie + rozmixovane jahody.Vylejeme na korpus a vlozime do vyhriatej rury:150stupnov a pecieme 50-55 minut.Nie viac,inak nam moze popraskat,ale to sa da zakryt :) Nechame vychladnut.
- 3
Platky zelatiny si namocime do vody na 5 minut.Cerstve jahody si pokrajame na platky,rozlozime rovnomerne na kolacik. Zvarime si jahody s cukrom a vodou,rozmixujeme ponornym mixerom. Zelatinu si vyzmykame a pridame do este horucej zmesi-nevarime,rozmiesame.Vylejeme na vychladnuty kolacik.Ked uz zelatina na kolaciku nie je prilis horuca,vlozime kolacik do chladnicky,aspon na noc.
- 4
A mame hotovo :) Mozeme pouzit aj ine ovocie,napr.cucoriedky,ci maliny.Da sa pouzit aj kompotove-co mame po ruke.Kolacik nie je presladeny,chuti jogurtovo.Namiesto keksikov mozeme pouzit aj musli,ovsene vlocky,ako kto ma rad... Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
milujem. veľmi sa ti vydaril :-)
*****