Levanduľové crème brûlée
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto, že si nič neuľahčuje, je náročná na čas, Zobraziť celý popisFrancúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto, že si nič neuľahčuje, je náročná na čas, suroviny, technológie i zručnosť.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Tri štvrtiny smotany spolu s cukrom, čerstvou vanilkou a levanduľou privedieme do varu. Štvrtinu smotany spojíme so žĺtkami a dvoma celými vajcami a postupne do tejto zmesi prilievame zvyšné tri štvrtiny prevretej smotanovej zmesi za stáleho miešania.
- 2
Celú zmes precedíme, ochutnáme, či je dostatočne sladká, a nalejeme do keramických misiek. Pečieme vo vodnom kúpeli na 160 °C, kým v strede nedosiahne teplotu 80 °C, približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Pred podávaním nasypeme navrch kryštálový cukor, prebytočný vysypeme. Cukor za pomoci horáka skaramelizujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu