Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou

georgess - bez fotkygeorgess, 12. júla 2012
Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Foto: georgess

Vhodná ako prediedlo, či príloha...

2
porcie
35 minút
príprava
18 minút
na 185 °C

Suroviny

300 g
80 g
20 g
1 ks
10 g
30 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Tie vložíme do blendra, pridáme žltok, olivový olej, kukuričný škrob, soľ a čierne korenie. Všetko dokladne zmixujeme.

  2. 2

    Baklažán a huby nakrájame na kocky. Ochtíme soľou, čiernym korením a muškatovým orechom a opražíme na oleji.

  3. 3

    Obe masy premiešame. Vložíme do vymastenej forma na muffiny do rúry rozohriatej na 185 °C na 10 minút. Nakoniec dáme na torty syr a jarnú cibuľku a grilujeme zvrchu 3 minúty.

Diskusia k receptu

mijaita
Delas si z nas legraci? V 17 takhle varit a fotit?
Nesmekam, jsem zena a cepice mi neslusej, ale i ve svem veku se hluboce sklanim !
Krome toho i recept je moc pekny. Je v poradi, diky za nej. Ovsem fotku pak nepridam, vedle tve by se krcila jako chudinka :-)
askadaniela
hm, názov ako z jedálneho lístka v hoteli s 5 hviezdičkami od vychyteného šéfkuchára :-) a aj recept vyzerá ako gurmánska delikatesa s prekvapivou jednoduchosťou, v ktorej je skrytá krása. Chodíš do hotelovej akadémie? (alebo aj niektorí muži sa možno trošku hanbia za svoj vek :P)
zirafninka1
naozaj krasne a paradny recept. to sa urcite bude dat aj bez zltka, ked tam ide len 1.. skusime. dakujem
martamm
Pekny receptik, len nazov je zavadzajuci, cakala som tortu a su to muffinky, ale recept vyborny...
evusik
milujem jedlá, ktoré na tanieri vyzerajú ohurujúco ale v skutočnosti sú jednoduché... ale to je šikovnosť kuchára a ty zrejme šikovný si... recept parádny, foto krásne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia