Syrovo-cibuľový bochník fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 7. mája 2015

Starý anglický recept...vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také zlé... dobre sa hodí k studeným šalátom, nárezom, k mäsu Zobraziť celý popisStarý anglický recept...vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také zlé... dobre sa hodí k studeným šalátom, nárezom, k mäsu alebo k polievkam...ja som robil dnes perkelt, tak bol k tomu....

Suroviny

450 g
1 ks
45 g
175 g (dobre zrelý)
6 g
1 káv.lyžička
150 ml
150 ml
1 káv.lyžička
1/4 lyžičky




Postup

  1. 1

    Potrebujeme formu 25x10x10cm, Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na masle /asi 25 do zlatista a necháme vychladnúť.

    Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misy preosejeme múku, pridáme droždie, mleté horčicové semienka, soľ, čierne korenie, na slzičkovom strúhadle nastrúhaný syr /asi 3/4/ a cibuľu, trochu zamiešame pridáme mlieko a vodu a spracujeme na vláčne cesto. Miesime asi 8-10 min. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplo miest asi 45-60 minút kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto, vyklopíme na dosku , trochu premiesime a rozdelíme na 20 menších kúskov a vytvarujeme do tvaru guliek.

    Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    spodok vymastenej formy vyložíme tesne vedľa seba prvou polovicou cesta, potrieme maslom, nakladieme druhú polovicu cesta, potrieme maslom, zakryjeme fóliou a necháme 45 mim, kysnút na teplom mieste.

    Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakysnuté cesto posypeme zvyškom syra a vložíme na 190 stupňov C predhriatej rúry pečieme asi 40-45 min. Ak nám veľmi chytá vrch, tak asi v polovici prikryjeme fóliou.

    Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený bochník vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

    Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne
Presne taketo nieco hladam, nechce sa mi ist na chlieb,idem uz aj na to...dakujem
katka78
Aj mne sa pozdáva. A celkovo je skôr do nášho klasického chleba, alebo do toastového? Lebo vidí sa mi skôr ako toastový a taký by som chcela. Toastový nekupujem už nejaký ten rok, ale teraz keď vidím túto fotku mi celkom prišiel na chuť.
klukodvody
A já jdu zkoušet a budu se těšit a na salát jsem nezapomněl jen jsme teď trošku moc zaneprázdněný .Zdravím a jasně k.k. a *****
tassiedevil
@klukodvody , vdaka za hviezdičky..:) nemusíš sa ponáhľať s tým šalátom, kedykoľvek, ked budeš mať čas...nesúri....pekný deň aj tebe
tassiedevil
"jednohviezdičkári" už ste si prišli na svoje, čo? už sa rychtujete na oslavy 9. mája????, len si nezabudnite pripnúť tie hviezdičky na kabát a búchať sa do hrude, aby každý videl akí ste hrdinovia a vlastenci....
kukulienka71
pridala som ti, mne sa chlebík páči, ak píšeš, že je jemnučký, vyskúšam. To je presne množstvo pre nás vhodné:-)
marianne
plných 5* tento cibuláč..fotka sa mi trošku rozmazala,lebo nemá nikto trpezlivosť čakať až pofotím,tak rozvoniaval a už teplý pomaly padol, isto som nepiekla posledný krát,naozaj výborný



denyany
Prv ma zaujala fotka, rozmýšľala som, čo chlebíku dodalo tú krásnu farbu? Po prečítaní receptu usudzujem, že čedar. Recept sa mi páči, určite vyskúšam, lebo cibuľový chlieb mi veľmi chutil.
dusan95843
Krasny recept za *****. Velmi sa mi paci, zajtra vyskusam. Len neviem, ci zozeniem uvedeny syr.
katka78
Ďakujem @tassiedevil za odpoveď, najbližšie vyskúšam.
Vidím, že už tu medzitým pribudla aj pekná referencia od @marianne :-)
@dusan95843 ja som ho práve dnes kúpila v kauflande, ešte aj cenu si výnimočne pamätám €1.99 (200g). Zato som trubka zabudla na horčicové semienka.
babkamt
som zvedavá na jeho chuť, určite si ho upečiem, kk 5*
terinka55
Pripínaním pomyselných 5* a určite upečiem. Chválim. Veľmi ma zaujal.
pusta1
veľmi pekne spravený, nadýchaný, ľahučký ak pierko už na pohľad, krásne upečený, chuťovo super :-)
*****
jozka2
Chut tohoto chlebika si viem zivo predstavit.Nadherne ti nakysol a je vidiet podla obrazku aky musi byt chutney a jemny.*****
katka78
Mám radosť, je vynikajúci! Mäkučký, voňavý, chutný. Už pri vyťahovaní z formy akože z neho kúsok odpadol, aby som mohla rýchlejšie okoštovať :-) Veľmi pekne ďakujem za recept!


tassiedevil
@katka78 , no teda, klobúk dole...nakoniec ho máš krajší ako môj...:) asi ti rúra lepšie pečie...:) niet začo... aj ja dakujem za "feedback", odozvu..., už neviem ako sa vykoktať po našom....:)
katka78
Krajší to neviem, ale je výborný. Jem ho len tak, bez čohokoľvek, je veľmi chutný :-)
marika21
Aj dva klobúky dolu. Postup dobre popísaný, perfekte ofotené, @katka78 overený, že je vynikajúci. KK5*
marika21
Aj dva klobúky dolu. Postup dobre popísaný, perfekte ofotené, @katka78 overený, že je vynikajúci. KK5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia