Foto: tassiedevil
Starý anglický recept...vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také zlé... dobre sa hodí k studeným šalátom, nárezom, k mäsu Zobraziť celý popisStarý anglický recept...vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také zlé... dobre sa hodí k studeným šalátom, nárezom, k mäsu alebo k polievkam...ja som robil dnes perkelt, tak bol k tomu....
Suroviny
450 g |
|
1 ks |
|
45 g |
|
175 g (dobre zrelý) |
|
6 g |
|
1 káv.lyžička |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1 káv.lyžička |
|
1/4 lyžičky |
|
Postup
-
1
Potrebujeme formu 25x10x10cm, Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na masle /asi 25 do zlatista a necháme vychladnúť.
-
2
do misy preosejeme múku, pridáme droždie, mleté horčicové semienka, soľ, čierne korenie, na slzičkovom strúhadle nastrúhaný syr /asi 3/4/ a cibuľu, trochu zamiešame pridáme mlieko a vodu a spracujeme na vláčne cesto. Miesime asi 8-10 min. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplo miest asi 45-60 minút kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto, vyklopíme na dosku , trochu premiesime a rozdelíme na 20 menších kúskov a vytvarujeme do tvaru guliek.
- 4
spodok vymastenej formy vyložíme tesne vedľa seba prvou polovicou cesta, potrieme maslom, nakladieme druhú polovicu cesta, potrieme maslom, zakryjeme fóliou a necháme 45 mim, kysnút na teplom mieste.
- 5
Nakysnuté cesto posypeme zvyškom syra a vložíme na 190 stupňov C predhriatej rúry pečieme asi 40-45 min. Ak nám veľmi chytá vrch, tak asi v polovici prikryjeme fóliou.
- 6
Upečený bochník vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
- 3
Vidím, že už tu medzitým pribudla aj pekná referencia od @marianne :-)
@dusan95843 ja som ho práve dnes kúpila v kauflande, ešte aj cenu si výnimočne pamätám €1.99 (200g). Zato som trubka zabudla na horčicové semienka.
@kukulienka71 , @terinka ,@babkamt , @elixir ,@dusan95843 ,@denyany , dakujem vám za komentáriky:)
@katka78 , niet začo, aj ja dakujem...)P.S. ešte aj dnes bol dobrý, skúsil som ho ohriať v hriankovači, ešte bol lepší....naozaj zaujímavý...:)
*****