Chlebový dvojzávin so zeleninou

stacy77777 - fotkastacy77777, 18. júna 2012

Opäť jeden z rýchlych nápadov iba pre mňa, keďže moji chlapi racio výrobky vôbec nemusia.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
2 lyžice
1 lyžička rovná
1 lyžica lúpané
2 lyžice
1 lyžica
30 g čerstvé
200 ml vlažná
Zeleninová plnka:
300 g
1 ks čerstvá väčšia
100 g čerstvé alebo sterilizované
5 lyžíc
2 lyžice
0,5 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto. Do múčnej zmesi dáme droždie, zalejeme vlažnou vodou a necháme vykysnúť. Zamiesime redšie cesto. Nie veľmi riedke,tak,aby sme mohli cesto zatáčať.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si zalejeme ryžové vločky horúcou vodou, aby zmäkli.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto sformujeme na pomúčenej doske a vyvaľkáme, ako na závin.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkané cesto si preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie.Zeleninovú plnku si pripravíme krátkym restovaním. Nakrájame čínsku kapustu na rezančeky, nastrúhame mrkvu, pridáme šampňóny-sterilizované, alebo čerstvé. Restujeme na troške olivového oleja.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Restujeme cca 15minút,na zahustenie pridáme namočené ryžové vločky,prebytočnú vodu zlejeme a 2 lyžice pohánkových vločiek.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 5
  6. 6

    Trocha vychladenú plnku natrieme na cesto a zvinieme z oboch strán, smerom do vnútra. Potrieme olivovým olejom, môžeme posypať ešte rôznymi semienkami.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme cca 35minút pri teplote 200stupňov, podľa rúry. Samozrejme zeleninku môžeme použiť akúkoľvek, podľa vlastnej chuti.

    Chlebový dvojzávin so zeleninou - obrázok 7
  8. 8

    Ospravedlňujem sa za menej kvalitné foto mobilom.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
valeri-keďže to bol iba dnešný nápad,neviem ti s istotou odpovedať, ja som to poobede dala do chladu,kôli týmto horúčavám. Inak myslím,že to vydrží asi ako iný obyčajný chlebík...

Pridaj komentár k receptu: