Foto: stacy77777
Opäť jeden z rýchlych nápadov iba pre mňa, keďže moji chlapi racio výrobky vôbec nemusia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička rovná |
|
1 lyžica lúpané |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
30 g čerstvé |
|
200 ml vlažná |
|
Zeleninová plnka: | |
300 g |
|
1 ks čerstvá väčšia |
|
100 g čerstvé alebo sterilizované |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
0,5 lyžičky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto. Do múčnej zmesi dáme droždie, zalejeme vlažnou vodou a necháme vykysnúť. Zamiesime redšie cesto. Nie veľmi riedke,tak,aby sme mohli cesto zatáčať.
-
2
Medzi tým si zalejeme ryžové vločky horúcou vodou, aby zmäkli.
-
3
Vykysnuté cesto sformujeme na pomúčenej doske a vyvaľkáme, ako na závin.
-
4
Vyvaľkané cesto si preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie.Zeleninovú plnku si pripravíme krátkym restovaním. Nakrájame čínsku kapustu na rezančeky, nastrúhame mrkvu, pridáme šampňóny-sterilizované, alebo čerstvé. Restujeme na troške olivového oleja.
-
5
Restujeme cca 15minút,na zahustenie pridáme namočené ryžové vločky,prebytočnú vodu zlejeme a 2 lyžice pohánkových vločiek.
-
6
Trocha vychladenú plnku natrieme na cesto a zvinieme z oboch strán, smerom do vnútra. Potrieme olivovým olejom, môžeme posypať ešte rôznymi semienkami.
-
7
Pečieme cca 35minút pri teplote 200stupňov, podľa rúry. Samozrejme zeleninku môžeme použiť akúkoľvek, podľa vlastnej chuti.
-
8
Ospravedlňujem sa za menej kvalitné foto mobilom.
Diskusia k receptu