Grilovaný losos s plnkou ratatouille
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 7. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 7. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ratatouille si pripravíme z papriky, baklažánu, cukety a šalotky, nakrájaných na malé rovnaké kocky, ktoré oprážame 10 minút na olivovom oleji. Pridáme prekrojené cherry paradajky a cesnak. Osolíme, okoreníme a všetko spolu premiešame.
- 2
Na oboch stranách lososa urobíme niekoľko hlbokých šikmých zárezov až ku kosti, aby sa lepšie a rýchlejšie prepiekol. Do každého zárezu vsunieme narezaný citrón a rozmarín. Vnútro lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, pridáme vetvičku rozmarínu a naplníme ho zmesou ratatouille. Brucho lososa spojíme ihlicou.
- 3
Takto pripravenú rybu potrieme olejom zmiešaným s rozmarínom a cesnakom, položíme ju na pripravený gril a pečieme asi 45 minút. Niekoľkokrát ju otočíme a priebežne potierame olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu