Grilovaný losos s plnkou ratatouille

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 7. júla 2014
Grilovaný losos s plnkou ratatouille
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
200 g
200 g
3 ks (rôznych farieb)
250 g
250 g
4 ks
300 ml
50 g
20 g
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Ratatouille si pripravíme z papriky, baklažánu, cukety a šalotky, nakrájaných na malé rovnaké kocky, ktoré oprážame 10 minút na olivovom oleji. Pridáme prekrojené cherry paradajky a cesnak. Osolíme, okoreníme a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Na oboch stranách lososa urobíme niekoľko hlbokých šikmých zárezov až ku kosti, aby sa lepšie a rýchlejšie prepiekol. Do každého zárezu vsunieme narezaný citrón a rozmarín. Vnútro lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, pridáme vetvičku rozmarínu a naplníme ho zmesou ratatouille. Brucho lososa spojíme ihlicou.

  3. 3

    Takto pripravenú rybu potrieme olejom zmiešaným s rozmarínom a cesnakom, položíme ju na pripravený gril a pečieme asi 45 minút. Niekoľkokrát ju otočíme a priebežne potierame olejom.

Diskusia k receptu

ampara
Tá plnka mi príde skôr ako bruschetta. Ale vyzerá to výborne.
methi
Vyzera to dobre, len neviem ci 45 minut pre rybu na grile nie je vela?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia