Marinovaný pstruh na domácej majonéze
Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 11. júna 2013
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 11. júna 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo pstruha necháme prejsť varom vo vode, do ktorej sme pridali ocot, koreniny, cukor, cibuľu. Necháme vychladnúť.
- 2
Zo žĺtka a oleja pripravíme majonézu a odložíme ju do chladu. Mrkvu a zeler narežeme na malé kocky a blanšírujeme ich. Necháme ich vychladiť v studenej vode, scedíme a marinujeme vo vývare zo pstruha.
- 3
Na tanier nalejeme majonézu, položíme na ňu rybu, zeleninu a kyslú uhorku bez šupky, nakrájanú na kocky. Ozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu