Marinovaný pstruh na domácej majonéze

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 11. júna 2013
Marinovaný pstruh na domácej majonéze
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Filety zo pstruha necháme prejsť varom vo vode, do ktorej sme pridali ocot, koreniny, cukor, cibuľu. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zo žĺtka a oleja pripravíme majonézu a odložíme ju do chladu. Mrkvu a zeler narežeme na malé kocky a blanšírujeme ich. Necháme ich vychladiť v studenej vode, scedíme a marinujeme vo vývare zo pstruha.

  3. 3

    Na tanier nalejeme majonézu, položíme na ňu rybu, zeleninu a kyslú uhorku bez šupky, nakrájanú na kocky. Ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha