Foto: dadush
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne Zobraziť celý popisKedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne ich bolo ľúto vyhodiť tak som sa inšpirovala týmto receptom http://www.mnamky-recepty.sk/recipe/slivkovkovo-makova-spirala/ Preto napíšem len postup na špirálu.
Postup
-
1
Do prevareného mlieka dáme mak a cukor, chvíľu povaríme.
- 2
Cesto som si rozvaľkala, ako na závin. Naplnila som makovou plnkou, zatočila ako závin a preložila do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom. Ukladala som cesto ako špirálu, do medzier uložíme slivky, ktoré sme rozkrojili na polky a vykôstkovali, môžeme zasypať cukrom, napríklad hnedým, ja som dávala škoricový doma robený. Pečieme pri 160stupňoch, priznávam neviem ako dlho, čas som nesledovala ale tak do zlatova.
- 3
Pripájam aj foto mrvaničkového slivkového koláčika.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je tam aj fotopostup k príprave, koláčik sa mi aj vtedy veľmi páčil
@terakota , vďaka:-) ja nevidím dôvod v tvojom príprade neurobiť špirálu s mäsovou plnkou a namiesto sliviek použiť nejakú zeleninu;-) inak teraz si mi nasadil chrobáka do hlavy...