Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou

redakcia - fotkaredakcia, 9. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
6 PL
2 PL
 hrsť




Postup

  1. 1

    Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do zapekacej misy. Zapekáme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Do zvyšného oleja namočíme cukety a pridáme ich k mrkve. Po ďalších 10 minútach zelenina v rúre mierne skaramelizuje.

  2. 2

    Potom zapekaciu misu vyberieme, pokrm osolíme a okoreníme, pridáme väčšinu mätových lístkov, vínny ocot a dobre premiešame. Nádobu opäť vložíme do rúry a necháme prebublať, aby sa tekutina zredukovala.

  3. 3

    Opäť premiešame a podávame horúce, ozdobené zvyšnými mätovými lístkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
cinkla
Krasny recept - vyskusam, hlavne kvöli tej mäte. Dakujem. Koho by tato kombinacia len tak napadla ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia