Benedikt vajcia - pálivé

andrealack - bez fotkyandrealack, 13. júla 2015
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
4 ks
4 PL
trošku
1 ČL
1 kvapka




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v najnižšej teplote. Neváhajte odstrániť misku nabok, kedykoľvek máte pocit že sa omáčka varí príliš rýchlo. Rozšľaháme maslo a žĺtky do hladka. Pridáme vlažnú vodu, citrónovú šťavu, soľ a kvapku extrémne pálivej omáčky. Trvá to približne 10 minút potom a zakryté to odložíme bokom.

  2. 2

    Pripravíme si benedikt vajcia a to tak že, do teplej, osolenej vody vložíme na sitku pomaly vajíčko, tak aby sa nerozišlo. Varíme ho asi pol minútky, nie dlho tak aby žĺtok ostal tekutý. Vajíčko občas premiešajte.

  3. 3

    Na opečenú žemľu pokladáme opečenú slaninku, benedikt vajce, paradajku, cibuľku, polejeme Holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.

  4. 4

    Pálivé chilli omáčky sú afrodiziakum. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ubka
Pekné foto,omáčka sa mi páči,vyskúšam podľa teba:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia