porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 PL |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
trošku |
|
1 ČL |
|
1 kvapka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v najnižšej teplote. Neváhajte odstrániť misku nabok, kedykoľvek máte pocit že sa omáčka varí príliš rýchlo. Rozšľaháme maslo a žĺtky do hladka. Pridáme vlažnú vodu, citrónovú šťavu, soľ a kvapku extrémne pálivej omáčky. Trvá to približne 10 minút potom a zakryté to odložíme bokom.
- 2
Pripravíme si benedikt vajcia a to tak že, do teplej, osolenej vody vložíme na sitku pomaly vajíčko, tak aby sa nerozišlo. Varíme ho asi pol minútky, nie dlho tak aby žĺtok ostal tekutý. Vajíčko občas premiešajte.
- 3
Na opečenú žemľu pokladáme opečenú slaninku, benedikt vajce, paradajku, cibuľku, polejeme Holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.
- 4
Pálivé chilli omáčky sú afrodiziakum. Prajem dobrú chuť!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu