Špargľový šalát
Špargľový šalát

Šalát so špargľou a s jahodami

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 29. apríla 2019
Šalát so špargľou a s jahodami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

300 g
250 g čerstvé
250 g
20 g
6 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme, zbavíme drevnatých koncov a asi 5 – 7 minút nakrájanú povaríme v slanej vode. Jahody nakrájame na štvrtiny. V miske rozmiešame balzamikový ocot s medom, olejom a trochu soli. V zmesi marinujeme špargľu s jahodami pol hodiny v chladničke.

  2. 2

    Do ďalšej misky medzitým natrháme zmes šalátov podľa chuti (čakanku, ľadový šalát, rukolu a frisse šalát). Na tanier naukladáme šalát, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Navrch dáme marinovanú špargľu s jahodami a posypeme nasucho opraženými píniovými orieškami. K šalátu podávame čerstvú bagetku.

Diskusia k receptu