Šalát so špargľou a s jahodami
Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 29. apríla 2019
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 29. apríla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Špargľu očistíme, zbavíme drevnatých koncov a asi 5 – 7 minút nakrájanú povaríme v slanej vode. Jahody nakrájame na štvrtiny. V miske rozmiešame balzamikový ocot s medom, olejom a trochu soli. V zmesi marinujeme špargľu s jahodami pol hodiny v chladničke.
- 2
Do ďalšej misky medzitým natrháme zmes šalátov podľa chuti (čakanku, ľadový šalát, rukolu a frisse šalát). Na tanier naukladáme šalát, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 3
Navrch dáme marinovanú špargľu s jahodami a posypeme nasucho opraženými píniovými orieškami. K šalátu podávame čerstvú bagetku.
Tiež Špargľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu