Oranžové rizoto
Foto: podravka
Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.
porcie
príprava
Suroviny
300 g (surová vyčistená) |
|
1,1 l |
|
2 kocky |
|
2 lyžice |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
1 lyžica |
|
50 g |
|
semená |
|
Postup
-
1
Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom. Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody. Pridáme bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.
- 2
Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.
- 3
Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.
- 4
Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.
- 5
Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.
- 6
Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.
- 7
Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu