Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Oranžové rizoto

podravka - fotkapodravka, 4. apríla 2017. Komerčný recept.
Oranžové rizoto
Foto: podravka

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g (surová vyčistená)
1,1 l
2 kocky
2 lyžice
100 g
2 strúčiky
200 g
100 ml
40 g
1 lyžica
50 g
 semená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom. Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody. Pridáme Podravka bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.

  2. 2

    Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.

  3. 3

    Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.

  4. 4

    Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.

  5. 5

    Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.

  6. 6

    Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.

  7. 7

    Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: