Molten Chocolate Cake

matell - bez fotkymatell, 13. januára 2014
Molten Chocolate Cake
Foto: matell

Lávový koláčik.Ideálne ku káve =)

6
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

170 g
200 g
200 g
200 g
4 ČL
2 ČL
2 ČL
4 ks




Postup

  1. 1

    Predohriať rúru na 170°C. Maslom vytrieť 6 formičiek (ja používam keramické mištičky) a odložiť do ľadničky.

  2. 2

    Do vodnej lázne si dáme rozpustiť čokoládu s maslom.Metličkovým mixérom vyšlahajte vajíčka,cukor+vanilkový,kávu až na penu. Do rozpustenej čokolády s maslom za stáleho miešania pridáme múku a vyšlahanú penu. Nakoniec zamiešať kokos. Cesto by malo byť husté a lepkavé. Naplnte formičky a nechajte ich ešte 5 minút usadiť.

  3. 3

    Po upečení ich posypte práškovým cukrom prípadne podávajte so zmrzlinou a tepelne spracovaným ovocím.Bon Appetit !

Diskusia k receptu

mamatata2
To je prekrásny výtvor a iste aj veľmi chutný. Ukladám a určite vyskúšam.
matell
Mal som celkom zhon v kuchyni...nabuduce pofotim viac ;)
alex37
tento koláčik určite v blízkej budúcnosti vyskúšam, zdravšiu verziu s hnedým cukrom a špaldovou múkou, uvidíme čo to spraví :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia