Bezlepková galetka s marhuľami
Foto: novalim
Super jednoduchý koláčik bez lepku? Presne taká je táto chutná bezlepková galetka s marhuľami. Jednoduchá príprava, veľa dobrého ovocia a cesta tak akurát. Ten Zobraziť celý popisSuper jednoduchý koláčik bez lepku? Presne taká je táto chutná bezlepková galetka s marhuľami. Jednoduchá príprava, veľa dobrého ovocia a cesta tak akurát. Ten pravý koláčik na horúce letné dni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
Ovocie a posýpka: | |
12 ks čerstvé |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme do kompaktného hladkého cesta. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu (kľudne aj dlhšie).
- 2
Medzitým si pripravíme posýpku a ovocie. Marhule umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice a odkôstkujeme. Na posýpku – mrveničku – zmiešame v miske múku Promix UNI, práškový cukor a škoricu a potom pridáme olej. Lyžicou alebo aj ručne vypracujeme mrveničku.
- 3
Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, zľahka pomúčime papier na pečenie a cesto na ňom rozvaľkáme do väčšieho kruhu (asi s priemerom 30 cm). Polovičky marhúľ poukladáme do stredu kruhu tak, aby ostalo asi 5 cm po okrajoch.
- 4
Na marhule namrvíme posýpku a potom pozakladáme okraje cesta na marhule tak, aby sme vytvorili typický galetkový tvar. Okraje cesta potrieme roztopeným maslom, posypeme hnedým cukrom a dáme piecť do rozpálenej rúry na 180 stupňov asi na 45-50 minút.
- 5
Necháme vychladnúť, potom krájame a servírujeme. Bezlepková galetka sa dá pripraviť aj s iným ovocím, napr. čerešňami, broskyňami a pod.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu