Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 22. januára 2020
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 22. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pečeň pred spracovaním namočíme do mlieka, ktoré vytiahne horkosť a zjemní chuť, nikdy ju nesolíme vopred, ale až tesne pred vyprážaním.
- 2
Bylinková krusta: Odoberieme trochu strúhanky, pridáme k nej nasekané bylinky, trochu osolíme a s pomocou robota poriadne rozmixujeme najemno. Bylinky sa spoja so strúhankou, vznikne pekná zelená zmes.
- 3
Pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne – okraje narežeme. Veľmi mierne ich osolíme, obalíme v múke, vajci rozšľahanom so soľou a s mliekom, strúhanke a v horúcej masti alebo oleji vyprážame približne 5 minút. Vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Potom ich obalíme v bylinkovej zmesi. Ako príloha sa hodí batatové pyré.
Tiež bravčová pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu