Špenátovo-kuracie calzone fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. augusta 2011

Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla na internete. Do plnky som tentokrát použila zbytky Zobraziť celý popisCalzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla na internete. Do plnky som tentokrát použila zbytky pečeného kuracieho masa. Plnky sa obmieňajú podľa chuti, alebo podľa toho, čo nám zostalo v chladničke. Dala som priemerné množstvo plnky, no niektorí to oveľa viacej napĺňajú.

6
porcií
20+45 minút
príprava
15-25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 PL
1 PL
1 PL
300-350 ml
plnka:
250 g
200 g
50 g
1 ks
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Z muky, soli, vody, oleja a drozdia som si mixerom vymiesila vlacne cesto, ktore som dala na teple miesto vykysnut. Cervenu papriku som ocistila a dala zapiect pod gril. Supku som z papriky stiahla a papriku som nakrajala na male kusky.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spenat som rozmrazila a vyzmykala som z neho vodu. K spenatu som pridala tvaroh, nasekanu bazalku, nakrajanu papriku, postruhany parmesan.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu premiesala a dochutila solou a korenim.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som vyvalkala do kolieska asi 20cm priemeru. Na polovcu cesta som najprv ulozila pripravenu plnku a potom som na plnku navrstvila nakrajane kuracie kusky. Cesto som nechala po bokoch volne asi 1cm. Boky cesta som potrela rozslahanym vajickom.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Volnu cast cesta som prelozila cez plnku a boky som dobre uzavrela. Calzone som ulozila na plech, ktory som predtym potrela olejom. Vrch calzone som potrela rozslahanym vajickom.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som vo vyhriatej rure 180C 15minut. Zalezi od rury, ten cas moze byt aj 20-25minut. Upecene calzone som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.

    Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
krásne calzone,,, dobrôtka,,, vyskúšam ,,ukladám si do kk
renama
Keď to chutí tak ako vyzerá, tak to musí byť super. Ukladám, určite urobím.
pivonka
V poslednom čase som zamerala pozornosť na kysnuré pečivo so slanou plnkou a tieto calzone sa mi veľmi páčia. Vnučka síce odmieta papriku, asi ju nahradím paradajkami. Bude to pochúťka.
sovka62
Calzone milujem, mne by stačilo aj bez mäsa, zato veľa, veľa syra. Máš ich krásne, hne´d by som si dala.
frezia68
Calzone som nepoznala a iste niekedy vyskúšam :-) podľa Teba.
palokuchki
@pivonka , calzone je prakticky naozaj slany kolac. Ako som uz spominala v uvode plnky sa daju obmienat. Ved aj na pizu ma kazdy rad ine veci. Mne sa paci, ze sa to da lepsie prenesat ako piza, je to vyborna pochutka pri cestovani a tiez sa to dobre mrazi. @renama myslim, ze ked si pripravis plnku podla svojej chuti tak ti to potom bude chutit. Dakujem vam za komentare, potesili ma.
evas13
Calzone tiež milujem a toto tvoje si určite spravým. A tak isto ako @sovka62 s veľa syru.
tinca
@palokuchky mňam hneď by som si schrumla, fakt že sa to dá dobre narobiť aj do zásoby do mraziaku a plnky od výmyslu sveta :))
janulka08
Mnamky vyzera to fakt super , milujem plnene veci a clovek si to spravi podla svojej chuti , chcela by som sa opytat ci sa to prepecie dobre v strede obcas sa im plnene veci dobre neprepecu ...
janulka08
Mnamky vyzera to fakt super , milujem plnene veci a clovek si to spravi podla svojej chuti , chcela by som sa opytat ci sa to prepecie dobre v strede obcas sa im plnene veci dobre neprepecu ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia