Foto: palokuchki
Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla na internete. Do plnky som tentokrát použila zbytky Zobraziť celý popisCalzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla na internete. Do plnky som tentokrát použila zbytky pečeného kuracieho masa. Plnky sa obmieňajú podľa chuti, alebo podľa toho, čo nám zostalo v chladničke. Dala som priemerné množstvo plnky, no niektorí to oveľa viacej napĺňajú.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z muky, soli, vody, oleja a drozdia som si mixerom vymiesila vlacne cesto, ktore som dala na teple miesto vykysnut. Cervenu papriku som ocistila a dala zapiect pod gril. Supku som z papriky stiahla a papriku som nakrajala na male kusky.
-
2
Spenat som rozmrazila a vyzmykala som z neho vodu. K spenatu som pridala tvaroh, nasekanu bazalku, nakrajanu papriku, postruhany parmesan.
-
3
Vsetko som spolu premiesala a dochutila solou a korenim.
-
4
Vykysnute cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som vyvalkala do kolieska asi 20cm priemeru. Na polovcu cesta som najprv ulozila pripravenu plnku a potom som na plnku navrstvila nakrajane kuracie kusky. Cesto som nechala po bokoch volne asi 1cm. Boky cesta som potrela rozslahanym vajickom.
-
5
Volnu cast cesta som prelozila cez plnku a boky som dobre uzavrela. Calzone som ulozila na plech, ktory som predtym potrela olejom. Vrch calzone som potrela rozslahanym vajickom.
-
6
Piekla som vo vyhriatej rure 180C 15minut. Zalezi od rury, ten cas moze byt aj 20-25minut. Upecene calzone som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.
Diskusia k receptu