Kuracie mäso na curry a rasci

elixir - fotkaelixir, 7. júna 2013
Kuracie mäso na curry a rasci
Foto: elixir

Jednoduchý obed.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (rezne)
2 PL
0,5 ČL
1,5 ČL
1 ČL
Placky:
2 ks (stredne veľké)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
pol ČL
1 ČL
2 PL
2 PL
Zelenina:
1 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny - umyjeme, očistíme, nakrájame si zeleninu na drobno a mäso na kocky.

    Kuracie mäso na curry a rasci - obrázok 1
  2. 2

    Mäso: Na panvicu dáme PL oleja a opražíme si na ňom cibuľu. Pridáme ďalšiu PL oleja a mäso, opečieme.

    Kuracie mäso na curry a rasci - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou len na dno panvice, osolíme, dochutíme čiernym korením a curry a dusíme pod pokrievkou 8 minút. Potom pokrievku zložíme, pridáme rascu, zamiešame a ešte dve minúty necháme odpariť časť vody.

    Kuracie mäso na curry a rasci - obrázok 3
  4. 4

    Placky: cibuľu, cesnak a zemiaky si rozmixujeme, dáme do misky s múkou, rascou, korením a soľou, vlejeme vajce a všetko premiešame. Opečieme dve väčšie placky, každú na 1 PL oleja.

  5. 5

    Zelenina: pokrájanú mrkvu a papriku osolíme a opražíme na ČL oleja do mäkka.

  6. 6

    Mäso dáme na tanier tak, že ho podložíme a z časti zboku obložíme plackou, zvrchu posypeme opraženou zeleninou... môžeme ešte ozdobiť petržlenom a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

elixir
Ďakujem vám, @orchidea aj @izka za nahliadnutie a pekné slová :) Je to hlavne praktické, keď s milým robíme z domu a chcem čosi teplé uvariť, napadajú mi takéto rýchle jedlá. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia