Foto: elixir
Jednoduchý obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (rezne) |
|
2 PL |
|
|
|
0,5 ČL |
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
Placky: | |
2 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
pol ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Zelenina: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny - umyjeme, očistíme, nakrájame si zeleninu na drobno a mäso na kocky.
-
2
Mäso: Na panvicu dáme PL oleja a opražíme si na ňom cibuľu. Pridáme ďalšiu PL oleja a mäso, opečieme.
-
3
Podlejeme vodou len na dno panvice, osolíme, dochutíme čiernym korením a curry a dusíme pod pokrievkou 8 minút. Potom pokrievku zložíme, pridáme rascu, zamiešame a ešte dve minúty necháme odpariť časť vody.
-
4
Placky: cibuľu, cesnak a zemiaky si rozmixujeme, dáme do misky s múkou, rascou, korením a soľou, vlejeme vajce a všetko premiešame. Opečieme dve väčšie placky, každú na 1 PL oleja.
- 5
Zelenina: pokrájanú mrkvu a papriku osolíme a opražíme na ČL oleja do mäkka.
- 6
Mäso dáme na tanier tak, že ho podložíme a z časti zboku obložíme plackou, zvrchu posypeme opraženou zeleninou... môžeme ešte ozdobiť petržlenom a podávame. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu