Zabudnutý puding

forneta - fotkaforneta, 11. novembra 2009

Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty Pavlova.

Suroviny

6 ks
1/2 ČL
250 (+2ČL) g
1/2 ČL
1 ČL
250 ml
4 ks
175 g
175 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C

  2. 2

    Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou dotuha.

  3. 3

    Postupne pridávame 250g cukru, potom kameň aj extrakt a šľaháme, kým nie je sneh pevný a lesklý

  4. 4

    Plytký plech vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu.

  5. 5

    Vložíme do rúry, zavrieme a ihneď vypneme, necháme v rúre cez noc a bez otvorenia.

  6. 6

    Pred podávaním položíme na tácku.

  7. 7

    Ušľaháme šľahačku a natrieme na snehové cesto.

  8. 8

    Z marakují vyberieme dužinu a dáme ju na šľahačku. Posypeme černicami. Jahody premiešame so zvyšným cukrom a tiež poukladáme na koláč.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia