Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty Pavlova.
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 °C
- 2
Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou dotuha.
- 3
Postupne pridávame 250g cukru, potom kameň aj extrakt a šľaháme, kým nie je sneh pevný a lesklý
- 4
Plytký plech vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu.
- 5
Vložíme do rúry, zavrieme a ihneď vypneme, necháme v rúre cez noc a bez otvorenia.
- 6
Pred podávaním položíme na tácku.
- 7
Ušľaháme šľahačku a natrieme na snehové cesto.
- 8
Z marakují vyberieme dužinu a dáme ju na šľahačku. Posypeme černicami. Jahody premiešame so zvyšným cukrom a tiež poukladáme na koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu