Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len aby ste vykúzlili niečo chutné po Zobraziť celý popisRychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len aby ste vykúzlili niečo chutné po zub je skvelé. Preto často varím túto polievku a rád v nej k šampiňónom obmieňam občas ďalšie ingredience čím vlastne vždy chutí trochu inak a hrá rôznymi farbami.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 100 g čerstvé mladé |  | 
| podľa chuti mladá |  | 
| 50 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 3 PL |  | 
| 1/2 ČL mletý |  | 
|  | |
| 1 ČL |  | 
| 300 ml na podliatie |  | 
| 100 ml na varenie |  | 
| 250 g čerstvé |  | 
| štipka |  | 
| opražené |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na drobno pokrajanú šalotku si speníme na oleji. Pridáme šampiňóny pokrájané na plátky. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Vložíme listy mladého špenátu a krátko povaríme. Na panvici si zatiaľ orestujeme vložku do polievky- karotku nakrajanú na rezance.   
- 
                                                    2
                                                    Do polievky pridáme smotanu na varenie a krátko povaríme. Dochutíme čerstvo mletým muškátovým orieškom, korením a soľou. Zjemníme maslom. Podávame s orestovanou karotkou a opečenými tekvicovými jadrami.   


 
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu