Foto: klimeczek
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len aby ste vykúzlili niečo chutné po Zobraziť celý popisRychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len aby ste vykúzlili niečo chutné po zub je skvelé. Preto často varím túto polievku a rád v nej k šampiňónom obmieňam občas ďalšie ingredience čím vlastne vždy chutí trochu inak a hrá rôznymi farbami.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
100 g čerstvé mladé |
|
podľa chuti mladá |
|
50 g |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1/2 ČL mletý |
|
|
|
1 ČL |
|
300 ml na podliatie |
|
100 ml na varenie |
|
250 g čerstvé |
|
štipka |
|
opražené |
|
Postup
-
1
Na drobno pokrajanú šalotku si speníme na oleji. Pridáme šampiňóny pokrájané na plátky. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Vložíme listy mladého špenátu a krátko povaríme. Na panvici si zatiaľ orestujeme vložku do polievky- karotku nakrajanú na rezance.
-
2
Do polievky pridáme smotanu na varenie a krátko povaríme. Dochutíme čerstvo mletým muškátovým orieškom, korením a soľou. Zjemníme maslom. Podávame s orestovanou karotkou a opečenými tekvicovými jadrami.
Diskusia k receptu