Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
Ražniči z prsíčiek v slaninovom kabátiku
Kuracie mäso nakrájame na rovnaké 2 – 3 cm kocky.
Kysnuté z hruškovým lekvárom
Navarila som perfektný hruškový lekvár, tak som ho potrebovala vyskúšať, poviem Vám, bola to dobrotka.
Due formaggio špargľa
Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a...
Jablkový koláč
V sobotu sme boli na záhradke a urodilo sa nám pár jabĺk tak som upiekla jablčník.
Kuracie goody-foody s hlivovým lečom
Celkom som si obľúbila tie pšenično-sójové plátky a tak dnes bol takýto zdravší obed.
Smotanovo–čokoládové dueto
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu...
Mliečny punč
Punč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma...
Hruškové košíčky
Jednoduchý a efektný dezert. Nechal som sa inšpirovať tu na vareche (link v 2. kroku)...
Hokkaido polievočka krémová
Krásne krémová a zdravie z nej len tak žiari ako slniečko. Vynikajúco podporí imunitu a dobrú...
Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto
Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
Zapekané paradajky so zeleninou
Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa, a napadol ma tento recept....
Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....
Zeleninový guláš s morskými plodmi
Na tuku pripravíme svetlý cibuľkový základ, v ktorom rýchlo orestujeme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom....
Trojfarebný venček
Pečivko vhodné na raňajky s kakaom, čajom... potrieť maslom, džemom. lacné a jednoduché...
Broskyňové pokušenie
Tento kolač je u nás veľmi obľúbený odkedy som ho prvý krát skúsila upiecť.
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...
Kokosové kopčeky
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň zapracujeme prášk. cukor, kokos a strúhanku. Plech...
Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou
Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom...
Sýta polievka z pasírovanej koreňovej zeleniny s kurčaťom a haluškami
Pôvodne som chcela toto jedlo pomenovať "Náš ajmoht" (Ajmoht názov jedla v Slovinsku). Prečítala som...
Šalát z červenej repy
Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú...
Perníková zmrzlina
Zmrzlina v zime? Prevoňaná škoricou a perníkovým korením s kúskami perníka navrchu, taká určite áno...
Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Ovocné želé s bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...
Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...