Srnčí chrbát
Srnčí chrbát

Srnčí chrbát s karfiolovým pyré

Peter Dian
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 11. augusta 2022
Srnčí chrbát s karfiolovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks väčší
50 g
 (mladý, struky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chrbát pripravíme technikou sous vide pri 60 stupňoch (ak máme doma prístroj) alebo dáme pripravovať do uzatvorenej nádoby v rúre. Potom ho na panvici na oleji opečieme z každej strany. Podľa preferencie podlievame ríbezľovým vínom, vývarom a zjemňujeme maslom.

  2. 2

    Karfiol uvaríme v smotane na varenie, rozmixujeme a dochutíme soľou a bielym mletým korením.

  3. 3

    Mäso servírujeme s karfiolovým pyré. Zdobíme blanšírovanou baby mrkvou a maslovým hráškom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z diviny, Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha