Foto: merunka
Jednoduchá a veľmi chutná tortička pre každého správneho pivára :)
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
150 g |
|
130 g |
|
6 PL |
|
štipku |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
250g+podľa potreby obyčajné |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Je mi ľúto, ale fotky som bohužial nerobila :/ zabudla som Bielka vyšľaháme do tuha , pridáme medzi dva prsty soli a šľaháme, keď je sneh asi v polovici vyšľahaný pridávame som po troche cukor a šľahala úplne do tuha. Keď máme bielka vyšľahané pridáme po jednom žĺtka a vodu. Pridáme preosiatu múku, aby bolo cesto čo najvzdušnejšie. Ak chceme mať kakaové cesto zašľaháme aj kakao, ak orechové, tak orechy.
- 2
Plnka: Veľmi jednoduchá. Z cukru a vody si urobíme sirup, kt. pridáme do vyšľahaného vajca s cukrom. Necháme vychladnúť. Keď masa vychladne pridáme maslo a vanilkový cukor a vyšlaháme. Opäť môžeme pridať kakao, orechy, alebo ovocie.
- 3
Na vrch som dala falošný marcipán zo sušeného mlieka, cukru, oleja, medu, vody, žltého farbiva a mandlovej príchute. Zvyšok je zdobený šľahačkou so stužovačom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale nie, je to veľmi nápadité, milé, @merunka , si šikovná a originálna
videl som - ale pena by musela byť šľahačková s čerstvo strúhaným chrenom a pohár s údenej krkovičky.