pre celú rodinu.
Suroviny
| 150 g nahrubo postrúhané |
|
| 100 g |
|
| 3 |
|
| 120 (80+40) g |
|
| 1 ČL |
|
| 75 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL na potretie koláča |
|
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
| Na polevu: | |
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| posekané na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Jablká zmiešame s krupicou a necháme 20 minút postáť.Žĺtky vymiešame s 80 g cukru do penista ,pridáme jablká s krupicou ,kypriaci prášok zmiešaný s orechmi a preosiatym kakaom a premiešame.
- 2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh , primiešame doň zvyšný cukor a vmiešame do cesta.Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme strúhankou.Cesto rozotrieme do pripravenej formy a pečieme 40 minút pri teplote 175°C.Upečené cesto necháme trochu vychladnúť , vyklopíme ho z formy a potrieme džemom.
- 3
Čokoládu rozpustíme spolu s tukom vo vodnom kúpeli.Polevou polejeme vychladnutý koláč a ozdobíme orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu