Jahodovo-citrónový zákusok

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. júna 2014
Jahodovo-citrónový zákusok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 ks
Na ich namáčanie:
z 2 citrónov
100 g
200 ml
Krém:
1 kg
300 g
200 g
100 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ako prvý uvaríme sirup z vody a cukru, miešame, kým sa cukor neroztopí. Citróny poriadne umyjeme a kôru z nich nastrúhame do sladkej vody. Šťavu vytlačíme a cez sitko ju nalejeme do sirupu.

  2. 2

    Kým sirup chladne, vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.V miske metličkou rozmiešame mascarpone s trochou šľahačkovej smotany. Opatrne pridáme pol kila rozmixovaných jahôd a pomiešame. Ku krému pridámeroztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešame tak, aby nám nezostali hrčky.

  3. 3

    Môžeme začať vrstviť. Každú piškótu namáčame do citrónového sirupu. Prvé poschodie: namočené piškóty zalejeme krémom. Zvyšné jahody, ktoré sme odložili, pokrájame na kúsky a posypeme nimi krém. Druhé poschodie: namočené piškóty, pridáme krém a jahody. Na vrchu musí byť krém. Dáme stuhnúť do chladničky na celú noc. Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi tento nepečený zálkusok páči, najmä ten jahodovo- mascarpónový krém. Zatiaľ si ho ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia