Jahodovo-citrónový zákusok
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. júna 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
40 ks |
|
Na ich namáčanie: | |
z 2 citrónov |
|
100 g |
|
200 ml |
|
Krém: | |
1 kg |
|
300 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvý uvaríme sirup z vody a cukru, miešame, kým sa cukor neroztopí. Citróny poriadne umyjeme a kôru z nich nastrúhame do sladkej vody. Šťavu vytlačíme a cez sitko ju nalejeme do sirupu.
- 2
Kým sirup chladne, vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.V miske metličkou rozmiešame mascarpone s trochou šľahačkovej smotany. Opatrne pridáme pol kila rozmixovaných jahôd a pomiešame. Ku krému pridámeroztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešame tak, aby nám nezostali hrčky.
- 3
Môžeme začať vrstviť. Každú piškótu namáčame do citrónového sirupu. Prvé poschodie: namočené piškóty zalejeme krémom. Zvyšné jahody, ktoré sme odložili, pokrájame na kúsky a posypeme nimi krém. Druhé poschodie: namočené piškóty, pridáme krém a jahody. Na vrchu musí byť krém. Dáme stuhnúť do chladničky na celú noc. Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu