Fit penne so špenátom a s treskou

gerfi - bez fotkygerfi, 25. februára 2021
Fit penne so špenátom a s treskou
Foto: gerfi

Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej šošovice a mrkvy. Na obale bol recept na cestoviny s tuniakom, ktorého som doma nemala, tak som si to trošku upravila s ingredienciami, čo dala chladnička a mraznička.

Suroviny

250 g
3 filety (mrazená)
3 hrste (čerstvý)
1 PL
1 dcl
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Kým sa varia, pripravíme omáčku.

  2. 2

    Rozmrazené filety tresky nakrájame na menšie kúsky/ kocky. Na panvici rozohrejeme ghee maslo, pridáme kúsky tresky, posolíme. Po chvíľke pridáme čerstvý špenát a premiešame. Necháme asi 10 minút popražiť, priebežne premiešame. Pridáme smotanu na varenie, dochutíme muškátovým orieškom, prípadne čiernym mletým korením a asi 10 minút ešte necháme podusiť.

  3. 3

    K omáčke primiešame uvarené scedené cestoviny. Podávame ešte prípadne posypané nastrúhaným parmezánom a s čerstvými paradajkami. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu