Orieškové rožteky
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| Na náplň: | |
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 2 bal. |
|
| Na cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 25 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 150 ml |
|
| 40 ml |
|
| 1 ks |
|
| Na potretie a posypanie: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| (30 x 40) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu náplne pomelieme orechy a piškóty, pridáme vanilkový cukor, mlieko a premiešame.
- 2
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
- 3
Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na prúžky široké asi 11 cm a tie potom rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou do pripravených trojuholníkov. Stočíme a vytvoríme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180 °C <br> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: asi 30 minút
- 4
4. Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu