Domáca estragónová majonéza

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. júna 2017

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť
z 1 limetky
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmixujeme surové vajce, surový žĺtok, limetkovú šťavu, za hrsť čerstvých estragónových lístkov, horčicu, trochu olivového oleja, trochu javorového sirupu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Podľa potreby do mixéru dolievame slnečnicový olej tak, aby vznikla majonéza s hustou, ale stále tekutou konzistenciou. Majonézu možno pripraviť aj z uvarených vajec.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Uz druhy recept, kde je sice napisane, kto ho skusal, kde sa varilo, ale chyba info, co sa ide varit, resp. k comu sa dana majoneza hodi... (podobne aj pri recepte s guacamole...)
@Zifi (29.6.2017 14:11)

Túto majonézu pripravovali Varecháči na kurze varenia k steaku s grilovanou zeleninou. Ale dať si ho môžete napríklad aj ku grilovanej rybe alebo zelenine.

Pridaj komentár k receptu: